čtvrtek 6. října 2016

Oblíbené letní tričko v zimě...

Jak z letního trička udělat zimní? Jednoduše, dáme mu dlouhé rukávy. Úkol od sestřenice mého muže. Beru každou výzvu, kamarádky mě jimi zásobují hojně :-) Tričko došlo, úplet na rukáv vybrán a objednán. Tak jsem se do toho pustila a dávám do pléna drobný fotonávod na tenhle jednoduchý remake. S overlockem je to jednodušší, ale stačí i elastický steh na normálním stroji.

Podle trička odpovídající velikosti uděláme mustr rukávu - stačí látku přehnout, rukáv přiložit hřbetem na přehyb a obstřihnout s přídavkem, žádný průramek netvarovat, střihnout rovně, o to se už postaral krátká rukáv na triku. Spodní lem rukávu šiji jako náplet - na to jsou potřeba dva obdélníky o šířce odpovídající šířce rukávu na spodním lemu. Druhý rozměr je dvojnásobek požadované délky nápletu. Tyto obdélníky se přehnou napůl a přišijí ke spodnímu lemu rukávu. Horní lem rukávu jsem obentlovala overlockem. Následně rukávy sešila v délce a zapošila konec švu overlocku na nápletu. Celé rukávy se pak vsadí pod lem krátkých rukávů (začištěný kraj na původní šev) a na rovnostehu se přišijí některým z elastických stehů. A je hotovo!


P.S.: Pro fotku s šedým rukávem jsem úplet přeložila opačně, což mi nedošlo :-) Pruhy byly při stříhání samozřejmě příčně.

Žádné komentáře:

Okomentovat