pátek 1. prosince 2017

Prosinec a advent je tu...

Dneska ráno se rozzářila všechna očka, když holky ráno objevily adventní pytlíčky. Julie asi nemohla dospat, ošatku si večer nachystala a v noci po dlouhé době spadla z postele, byla to divoká noc :-) Dnešní nádherné zmrazky a ještě nádhernější jasno se sněhovou pokrývkou. Tohle zimní počasí zbožňuji, v našem bytě je tak o 40% více světla než v létě. Co ten bílý sníh nedokáže :-) 
Adventní věnec jsem letos pojala instantně a rychle. Jmelí už visí nad stolem na lustru, betlém letos vyráběla Julinka a jsem z něj nadšená. Loňské adventní látkové pytlíky letos spí, neb Emilka by na ně došáhla a okamžitě je vyloupila. Letos tedy taky takové instantní řešení - ošatky plné papírových pytlíčků s dobrotkami a malinkými dárečky odpovídajícími věku čekatelky na Ježíška :-) 

Minulý víkend jsme se byli podívat na brněnský stromeček, včera v chumelenici jsme s Emilkou šly pěšky domů z plavání. Tak jako loni, taková tradiční zasněžená procházka. Letos již s dodělaným kabátem, takže na Emilku nesněžilo.


Julinčiny narozeniny se blíží, do školky bonbony nenosíme, raději jsme upekly perníčky. Do pátého se hezky rozleží. Obsahem cukru si asi nezadají (poleva), ale alespoň jsou ze základních surovin a poleva je obarvena přírodními barvami - takový můj hokus pokus. Ať žije spirulina a červená řepa. Julie byla z těch růžových samozřejmě nadšená a já chuťově taky. Řepa opravdu není cítit vůbec a spirulina dodává takový náznak zajímavosti, fakt dobré. Takže žádná barviva z obchodů, stačí šáhnout do lednice a špajzky. Už je jasné, jak půjdu na narozeninový dort - řepa, řasy a mrkev :-D Návštěvo, máš se na co těšit :-D

Žádné komentáře:

Okomentovat