čtvrtek 14. ledna 2016

Látky… / Fabrics…

Já říkám, že bych měla mít vstup do některých obchodů zakázaný! Hlavně do obchodů s látkami. Šiji asi úplně všechno - oblečení všeho druhu (myslím, že na to, že nejsem švadlena, si docela troufám :-), věci do domácnosti, doplňky, hračky, prostě cokoli chci nebo "potřebuji". Nebo když to chce nebo "potřebuje" někdo jiný. Ale musím sama sebe pochválit, nejsem zase typ, co by zruinoval rodinný rozpočet jednou návštěvou obchodu, většinou se držím zkrátka a odnesu si jen něco. Pokud jdu na jistotu pro něco konkrétního, je to většinou v pohodě, nejhorší jsou návštěvy jen tak. Proto taky docela ráda nakupuji přes internet - tam nic neomakávám a nezkouším, beru jen to, co zrovna nutně potřebuji.

nejoblíbenější e-shopy, rychlé dodání, fajn jednání, ceny všelijaké, v každém beru něco jiného:
/My favourite e-shops with fabrics, all of them are Czech ones, so my english text is really short today :-).

Tip pro softshell, úplety, warmkeeper, telákovinu, náplety, speciální látky, galanterii: 


Tip pro plátna, úplety:
















Když jdu osobně pro něco v Brně, tak často končím v Karsu na Maliňáku nebo na Tkalcovské (oděvní látky všeho druhu, někdy opravdu lidové ceny, u některých látek zase vůbec ne), v Terry módě na Josefské (všelijaké oděvní látky, musí mi padnout do oka, zde jde o úlovky), v Ardeku na Jánské (mají nepřeberné množství pláten a neuvěřitelně malý obchod s vlastním kouzlem), krásné oděvní látky mají i v Marlen v Králově Poli, sem tak zajdu ke Kalcům na Kobližné, to ale málo. Do Šití nití na Jánské normálně nemůžu chodit, tam mají látky nejnádhernější a tomu odpovídá i cena. A proto jsem si odtud dneska odnesla tento kousek, časem z něj bude taška v kombinaci s džínovinou za starých kalhot.
/Today’s piece of fabric from the Šití nití shop in Brno, which is going to become a bag, together with jeans fabric from some old trousers.


A úplně nejradši bych si látky tiskla sama, ale to neumím a ani na to nemám prostředky, takže nakupování zdar!

2 komentáře:

  1. Super článek, díky moc za tipy na obchody :) A tisknout si sama látky už dneska jde - koukni na Myynu nebo na Wilburrinu. Už jsem nad tím taky troooošičku přemýšlela, ale nemám na to graficky... Tak směle do toho! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné mají! No jo, to mně je jasný, že to jde - právě že když nevlastním fabriku na látky, tak pak si to nechat natisknout a to už je zase otázka vstupního kapitálu, protože po metru ti to nikdo určitě tisknout nebude :-) Víš jak - vyhrát ve Sportce, já bych měla podnikatelských plánů, kdybych nemusela řešit vstupní peníze:-D

    OdpovědětVymazat