úterý 27. září 2016

Chvíle klidu a týden déjà vu...

Mít dvě děti je paráda... krásné jsou i chvíle, kdy je alespoň jedno u babičky :-) Zas je tu ticho... Petr píše disertaci, takže doma nikdo... Emilka spí... a já žeru kopu malin s jogurtem a šlehačkou - měly šanci dozrát, Juli tu není :-D 

Prožívám takové malé déjà vu - holky jsou si dost podobné a tak se mi chvilkami zdá, že jsem se vrátila o dva a půl roku nazpět, když tu píďalku Emilku držím v rukách, ona se na mne krásně směje a nikdo jiný tu není. Dnes jsme taky podnikly velkou výpravu, takovou, jaké jsem dělala i s Julinkou - pěší okruh na Kaprálův mlýn a zpět. 


Stihla jsem s kamarádkou strávit pěkný pátek v IKEA. Domů jsem dotáhla malé světlo k sedačce, abych mohla večer plést, háčkovat a číst a zároveň nermoutila mého světloplachého, spořivého muže rozsvíceným lustrem při sledování hokeje a spol. Pak taky lepší světlo k posteli pro Juli, aby naše večerní čtecí dýchánky byly správně osvětlené - je to mráček, aby se neřeklo. A taky rámečky, už visí a v nich fotky z roku 2014 a 2016. Další, poněkud rozšířené déjà vu :-) Ach, ty Kolářovic oči! To je prostě láska na celý život :-) Ačkoli Emilka ještě úplně neprokoukla, uvidíme jestli nebude trochu víc moje než Petrova...


No a samozřejmě šiji! Prototyp nosícího svetru, který se hodí do šatníku i bez dítěte. Je z "letní" svetroviny z Unua a jsem z toho materiálu zase a opět nadšená, báječně se z něj šije. Podle mě je to materiál dostatečně teplý i na brzký podzim, a proto mám v plánu i nákrčník, takže z něj půjde v případě potřeby udělat rolák. Souprava pro další miminko, které se narodí v lednu (mně ne proboha). Soví vsadka do zimní bundy pro Honzíka. Tee-pee, foto bude až v listopadu, zatím je jen ušité, ještě se bude potiskávat, ale to až u kamarádky v novém domě, kde na to bude prostor. A taky dělám zásoby látek a objednala jsem si štítky s doladěným logem pro můj "podnikatelský" záměr, už se těším... Leden se blíží! Teď mě ale ještě čekají dvě dětské softshellové soupravy a na to se taky těším :-)



A ve čtvrtek valím do mé domoviny vyzvednout to téměř tříleté zvíře, které tam oblažuje babičku s dědou svými moudry. A do neděle je nechám si užít i té malé vykulené princezny. Pak už zase najedeme na standardní domácí režim :-)

2 komentáře:

  1. TEda ten svetr je bomba..., až bude jednou k mání, tak to zvážím :) Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bude, jen to potřebuji ještě trochu doladit :-)

      Vymazat