úterý 24. ledna 2017

Drobné narozeninové úlovky a další novinky...

Co jsem kde ulovila? Jak jinak než látky... Narozeninová návštěva u babiček = kapitál a hromádka nových látek. Nová šedá a růžová - hodí se ke dvěma uloveným polštářkům z Jysku s trojúhelníky. Doplnila jsem je o dva další, částečně recyklované. Fialový je z kousku rozháčkovaného svetru, který jsem asi nikdy neměla v úmyslu dokončit. Na polštář to bylo ale akorát, ještě že vím, kde tyhle poklady mám :-) Druhý, patchworkový, je inspirovaný jedním výstřižkem z Bydlení a vyrobený ze zbytků manchestru a jiných odstřižků, co se doma povalují.


Dále jsem ulovila bavlnu na Emky nové povlečení, neb jich moc nemá a s momentální mírou uvolňování slin a spol., je dost otáčíme. 
Pak jsem umístila také náš pozdní vánoční dárek - nový odkapávač. Jupí, jsem nadšená! Jelikož nemáme z jakéhosi principu myčku, tak to u nás byl dost problém, to sušení a odkapávání. U dřezu nemáme odkapávací plochu - nelíbí se mi to a navíc z toho stejně všechno padá. Měli jsem ikeácký, černý, plastový odkapávač, ale ta guma už byla ekl i přes všechno drhnutí. Navíc voda zůstávala pod ním. Tohle je jiné kafe - vejde se do něj nečekaně hodně nádobí, nic z něj nepadá, voda sama odteče a pod ním linka větrá. A navíc i nějak vypadá :-) 
No a při první novoroční návštěvě IKEA jsem se konečně rozhoupala dodělat "špajzkovou stěnu" v kuchyni a koupila nástavec nad lednici (to mám prostě na IKEA ráda, když si vzpomenete za čtyři roky, pořád seženete díl, který bude pasovat, i když je to už jiná série kuchyní). A už se tam hřejí kuchařky a nezeje tam taková díra. Plus na nás čekalo ještě překvapení v podobě PYSSLA korálků v pastelových barvách (vidí mi někdo do hlavy?... já si o ně sice v půlce prosince napsala, dokonce dostala odpověď, ale pohybuji, že by tak rychle reagovali na můj dotaz :-) )


No a ještě se u nás hřeje tiskárna, kterou jsem trochu postrádala (hlavně skener) a taky nový rovnosteh (rozuměj šicí stroj), ale ten je teď u babičky Šárky dokud si nenechá opravit svůj, který jsem jí asi potentila stejně já, tak aby měla do té doby na čem šít. Jo Vánoce byly štědré, ale už s těmi nákupy končím. Tedy ještě mám v merku dvoje pořádné nůžky, ale pak už vážně konec :-)

2 komentáře:

  1. Polštář je naprosto geniální! A pro pysslu musím co nejdříve vyrazit, ta u nás frčí a tyhle barvy si nemůžeme nechat ujít :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-) U nás právě taky frčí a poměr cena množství je v IKEA prostě nejlepší, jen ty barvy to chtělo doplnit...

      Vymazat