středa 10. května 2017

Večer v zahradě...

Poklidný večer v naší zahradě... Dnešní sklizená rebarbora se už hřeje v našich žaludcích jako nepřekonatelné crumble. Myslím, že u nás začíná crumble sezóna. Ovoce, vločky, cukr, máslo, ořechy, semínka, skořice - jednoduchý a lahodný dezert z jakéhokoli ovoce. K tomu meduňkovo - mateřídouškový čaj. Malému odkopku divoké mateřídoušky se u nás na skalce opravdu daří.


Noční a ranní mráz nepřežily jen brambory (ale ty se určitě vzpamatují), zbytek vypadá ok, rajčata prozíravě čekají na zasazení stále na okně. Opravdu se těším na jahody z loni zasazených jahodníků, naprostá záplava květů, tak z nich snad něco bude, i když mi je jasné, že holky to oberou dřív než z toho budu mít něco já :-).



Barevné květy skalniček, které vždycky oko potěší. A všechno je to náplava z různých odkopků posbíraných všude možně a u ledaskoho, nenáročná, trochu divoká zahrada po mém gustu :-)


2 komentáře:

  1. Po mém gustu taky - krásné to tam máte. Jen naše holky jedou na jiné vlně - mamí, ta paní sousedka to tam má TAK krásně upravené.. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, děti jsou tak trochu jeden velký kýč :-) Nic ale proti VKUSNĚ upraveným zahradám osobně nemám, spíš mi je líto peněz a u nás by něco takového stálo moc úsilí. I ta naše nějaký ten čas a občas peníze sežere....

      Vymazat