úterý 2. února 2016

Splašené hormony.../ Nutty hormones...

Minulou středu jsem u našich kromě sebe a Julie vyložila z auta taky výřezy z kuchyňské desky a papírový sedák od ségry. Byl to nečekaný útok z mé strany - ukradla jsem mamce manžela a zaměstnala ho na celý zbytek týdne. Jelikož už máme novou sedačku, nutně jsem musela vyměnit i konferenční stolek, a tak mě napadlo recyklovat ty krásné dubové zbytky. Na půdě Pavel našel staré nohy od lavice a pár prken (těch je na půdě fakt hodně :-) ) a pustil(i) se do práce. Má zásluha je 2,5 opálené a obroušené nohy, natření věnce na bílo a kompletace s deskou, to horší je jeho práce. Fakt se mi líbí! Na papírový sedák mi máma věnovala prkénko z podnosu, který se už rozbil, sedělo tam jak ulité. No a tak máme multifunkční stolečky/sedátka.


K nové sedačce jsem musela zajistit i nový stolek pod počítač - myšleno něco jako TV stolek, ale TV nemáme :-) Původně jsem ho chtěla vyrobit z bedýnek z IKEA, ale když mi řekli, že minimálně půl roku nebudou na skladě, tak jsem koupila prkna, přidala staré nožky, v neděli je hodila sousedovi s náčrtkem a v pondělí na oběd už měla stolek doma. Ještě dostane poličku do části bez šuplíku. Když už jsem v té nábytkárně v neděli ale byla, tak jsem koupila aspoň poličky do výklenku za sedačku, padnou na centimetr a můžeme na ně odkládat co je libo (knížky, myš,...).
A jelikož toto všechno mají na svědomí mé splašené hormony, tak se u nás chystají další větší změny - po dvou probděných nocích s úvahami o praktičnosti umístění ložnice a pokoje pro následující roky, jsem i Petra přesvědčila o tom, že je prohodíme. Přitakal s tím, že to tak přece chtěl udělat už původně - no jo, ale co pak bych já pak měla pořád co stěhovat? To nás čeká o víkendu. Já už začala přemístěním knihovny do chodby, ta by se do pokojů už v novém uspořádání nevešla. Byl to boj narvat vše do výklenku o 1 cm menšího, než byla šířka BILLA knihoven. Jedna stěna užší knihovny šla pryč, příčky se přišroubovaly k široké knihovně a problém byl vyřešen. Vypadá to skoro jako na míru a z chodby se stal obytný prostor, ne jen skladiště bordelu, docela se mi ten nápad zamlouvá :-)























/Finally we’ve got our new sofa! But that means I had to change few things around. First was our coffee table. We had some bits of oak wood that were remains of our kitchen desk in the cellar so I decided to reuse them. I also had a present from my sister – paper chair. I involved my step-father in the process and we’ve made these multifunctional coffee tables. I also had to change our TV/PC table. My neighbour made it for me in half a day, a very fast guy! I used MOSSLANDA shelves from IKEA to make use of the gap behind the sofa. And because I was in the process of creation I’ve continued with moving our library to the hall because I’ve reasoned my husband into switching the bedroom with the kid’s room and there will be no more space for it after switching the rooms.

1 komentář:

  1. Tý jo, Nicol, jsi úžasná. Je to krasné! Super nápady a ještě lepší provedení. Jsi fakt stěhovací drak. A obdiv i Petrovi - Karel by mě asi majznul :)

    OdpovědětVymazat