Tak jsem si řekla, že ten chleba můžu zase po delší době upéct. Mňam, moje svačina s kozím sýrem se vyvedla:
150 g žitné chlebové mouky
300 g pšeničné chlebové mouky
balíček sušeného droždí
10 g soli
5 g drceného kmínu
hrst slunečnicových semen
300 ml vlažné vody
Vše suché smíchat, zalít vodou a vypracovat těsto, 10 min hníst. 2 hod nechat kynout, prohníst a pak nechat kynout ještě 1 hod v ošatce. Vyklepnout na plech, dát do trouby předehřáté na 230°C na 5 min, pak stáhnout na 150 °C a péct ještě 35 min. Dobrou chuť!
Nejsem úplný příznivce tohohle typu fotek, ale pan fotograf byl každopádně naprosto úžasný a holky mi přijdou rozkošné :-), že jsem si je koupit musela.
PS: Večer mi přivezou nákup, sláva bezhotovostním platbám kartou!
hmm.. přemýšlím, co s naším chlebem děláme špatně - ať se snažíme, jak se snažíme, vždycky vypadá spíš jako ten trpasličí z knížek od pratchetta :-) holky jsou každopádně úžasné :-)
OdpovědětVymazat:-) tak tenhle Andi taky není žádný obr. Jakmile tam je žito, tak nebude nikdy moc nadýchaný, spíš hutný (zas pak člověku stačí krajíček), chce to i tak nechat dlouho kynout a šupnout hned do rozpálené trouby na těch 5 minut, pak dopékat pomalu... no a nejlepší je kváskový, ale já nejsem dobrý opečovávatel kvásku :-)
OdpovědětVymazat