sobota 27. srpna 2016

Další oblíbená recy-buchta...

Dneska ráno jsme zase doma vytáhli pro změnu odšťavňovač. A vždycky nám je líto odpadu :-) Takže si z toho pečeme dobroty. Nejčastěji využíváme mrkev, jablka a řepu. K řepě máme rádi grep, který neutralizuje zemitou řepnou chuť. Ten ale odšťavňujeme do nového odpadového pytlíku, neb se do buchty vážně nehodí :-/. Zbytky z našeho odšťavňovače jsou pořád dostatečně šťavnaté, aby se daly použít do mrkvového dortu, řepné buchty, jablečné buchty nebo jakékoli šťavnaté, vlákninou nabité, dobroty.
Dnes tedy zbytky mix - jablko, mrkev, řepa. Navrch broskve, které jsme dostali darem. Děkujeme.


Těsto:
  • 3 hrnky polohrubé mouky (zase se dá namixovat cokoli, nemusí být ani polohrubá, ozkoušeno)
  • 1/2 - 3/4 hrnku cukru (dle preferencí)
  • 1 prášek do perníku (Amylon bez fosfátů s vinným kamenem)
  • 1 lžička vinného kamene
  • 1 lžička skořice
  • 1 hrnek oleje
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 2 vejce
  • 2 hrnky zbytků (nebo strouhaného čehokoli - cuketa, řepa, mrkev, jablko,...)
  • hrst rozinek/brusinek
  • hrst sekaných ořechů
  • hrstka semen - lněná, konopná, chia,...
  • navrch dle gusta broskve (cokoli jiného) a 75% čokoláda a máslem (50 na 50)


Smíchejte všechno sypké, přidejte všechno tekuté a promíchejte, nakonec přidejte ovocně-zeleninové zbytky a důkladně promíchejte. Pečte podle své trouby a velikosti plechu, já peču na 170 °C asi 35-40 min.

Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat